Te Vochtig

  • ontvochtiging door bouwdrogers
  • onze hoog rendement toestellen zorgen voor een snelle én efficiënte droging van omgevingslucht en materialen

Hoe werkt een bouwdroger? Hier krijg je meer info!

Bekijk hier de handleiding Dry Fast 800. Zo kan je er goed mee werken.

Dry Fast 800

DF150GXF

Dry Fast 1500

 

Kosten besparen door de inzet van bouwdrogers
Het belangrijkste argument om bouwdrogers in te zetten is de grote kostenbesparing ten opzichte van drogen door te verwarmen, tijdens of na de bouw. Tot 300 % kan bespaard worden op verwarmingskosten in de eerste vijf jaren na de oplevering, door de inzet van bouwdrogers in de afbouwfase van de nieuwbouw. Een ander wezenlijk voordeel is de verkorting van de bouwtijd; schilders, bezetters en andere vaklieden kunnen in een eerder stadium met hun werk beginnen en zonder onderbrekingen doorwerken. Daarnaast zijn er veel minder vochtproblemen en schades na de oplevering. Bouwdroging moet op grond van het voorgaande met behulp van condensatiedrogers uitgevoerd worden.

 Bepaling van de benodigde ontvochtigingscapaciteit
Met een gemiddelde ontvochtigingscapaciteit van 90 liter per 24 uur is een bouwdroger van het type DF 800 het best geschikt voor het drogen van ruimtes met een inhoud van ca. 800 m³. (bij 15 °C en 75% R.V.) Het typenummer van een Dryfast DF bouwdroger staat grofweg voor het aantal kubieke meters waarvoor deze geschikt is. Betreft het grote ruimtes, zonder veel tussenwanden, dan kan het ontvochtigingsvolume met 15% verhoogd worden. Bij de capaciteitsberekening voor het droog houden van opgeslagen goederen kan het in de tabel genoemde volume verdubbeld worden. (Bij 10 °C is de verrijdbare drijfstroom ontvochtiger DH150GXF geschikt voor een ruimte met een inhoud van 3.000 m³.)
BELANGRIJK: een overcapaciteit t.o.v. de benodigde ontvochtigingscapaciteit geeft nagenoeg geen tijdsvoordeel, maar wel hogere energie- en huurkosten.

Inschatting droogtijden
Het is bijna onmogelijk om exacte droogtijden te noemen. Zeker is wel, dat met de inzet van de juiste bouwdrogers tot 70% sneller gedroogd wordt in de natte en koude seizoenen t.o.v. natuurlijke droging. De Dryfast bouwdrogers creëren altijd de perfecte droogconditie, te vergelijken met een droge dag als alle ramen tegen elkaar openstaan. Deze omstandigheden komen echter slechts zelden voor in België. Enkele indicaties van droogtijden bij optimale droging:
Zandcement chape: tot een sterkte van 4 cm ongeveer 1 cm per week, bij een dikkere dekvloer kunt u altijd contact met ons opnemen, dan kunnen wij een calculatie voor u maken. Let op: de eerste 7 dagen na het aanbrengen van de chape mag er niet gedroogd worden omdat het materiaal dan de hoeveelheid vocht op moet nemen die nodig is voor het op sterkte komen van de chape gedurende 30 dagen.
Anhydriet vloeivloeren: tot een sterkte van 4 cm kan in ongeveer 12 dagen gedroogd worden, indien er direct na 48 uur na het storten van de chape begonnen wordt met de bouwdroging. Bij dikkere vloeren kunt u het beste even contact met ons opnemen voor het geven van een indicatie.
Stenen wanden, bezetting, Gyproc wanden en kalkzandsteen blokken kunnen tussen 4 tot 12 dagen gedroogd worden.
Om te weten of bouwmaterialen voldoende droog zijn om afgewerkt te worden, heeft Hurricane Rental allerlei meetapparatuur.

condensdroger

mwd-trotec72-5(ret